Τρόποι για την εύκολη ένταξη των παιδιών στη νέα σχολική χρονιά!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Το πρώτο κουδούνι πλησιάζει και όλοι οι γονείς είναι αγχωμένοι σχετικά με την ομαλή ένταξη των παιδιών ξανά στα θρανία. Το έργο αν σκεφτούμε για τους δασκάλους και τους καθηγητές θα είναι αρκετά δύσκολο, τι κάνουμε όμως και εμείς σαν γονείς για αυτό;

 

Θερινά μαθήματα

Τα θερινά μαθήματα είτε για προετοιμασία για τη νέα αλλά είτε και για κάποια ξένη γλώσσα, είτε για κάποιο summer camp έχουν θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο ανάλογα το παιδί. Εάν το παιδί μας έχει κουραστεί πολύ από τα μαθήματα που έκανε, τότε η ένταξη σε 1 μήνα από τώρα περίπου θα είναι δύσκολη, εάν εμείς προσπαθήσουμε να το πιέσουμε και πάλι νωρίτερα για τα μαθήματά του.

Σκεφτείτε το πολύ απλά, σαν να είμαστε στη θέση του. Εάν εμείς είχαμε ένα βαρύ πρόγραμμα στη δουλειά μας και αναλωθήκαμε στις διακοπές μας στη δουλειά ή σε σχέδια για τη δουλειά και δεν ηρεμήσουμε καθόλου, θα γυρίσουμε κουρασμένοι και μη-παραγωγικοί. Από την άλλη εάν δώσουμε κάποιες μέρες χαλάρωσης στον εαυτό μας, θα γυρίσουμε με ενέργεια και όρεξη για τη νέα μας σεζόν!

 

Βιβλία

Τα παιδικά βιβλία είναι μία πολύ καλή λύση για να κρατήσουν τα παιδιά επαφή με το διάβασμα, με κάτι ξεκούραστο. Τα βιβλία είναι πολύ όμορφα για το νου και βέβαια θα κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν από πολύ μικρά αυτό το κομμάτι της ζωής μας που λέγεται βιβλίο. Το βιβλίο σε βάζει μέσα σε ιστορίες μέσω της ανάγνωσης και παράλληλα κάνει το μυαλό μας να φανταστεί τη σκηνή, τη θάλασσα, τη φύση, τους ανθρώπους και όχι να λαμβάνει μία εικόνα συγκεκριμένη μέσω της οθόνης. Αυτό κάνει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας να αναπτύσσονται και παράλληλα να βελτιώνουμε κάθε μέρα, το λόγο μας, τις γνώσεις μας και τη διάθεσή μας, μέσα σε αυτόν τον θαυμαστό κόσμο των βιβλίων.

 

Τελευταίες Ημέρες

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία θα πρέπει να δούμε τα παιδιά σε τι κατάσταση βρίσκονται. Θέλουν να επιστρέψουν ή όχι; Θέλουν να βρουν τους συμμαθητές τους; Να μιλήσουν μαζί τους; Να γνωρίσουν τον νέο τους ή να ξαναδούν τον δάσκαλό τους; Είναι τόσες οι όμορφες σκηνές στο σχολείο, εκτός από τη μάθηση που είναι πλέον απαραίτητη. Ας δείξουμε εμείς τα θετικά στοιχεία στα παιδιά μας και να τα βάλουμε σιγά- σιγά στο πρόγραμμα για την πιο εύκολη ένταξή τους στη νέα χρονιά!

 

Και μην ξεχνάτε… ακόμα είμαστε σε διακοπές!!