Ήρθε η ώρα να προετοιμαστούμε για το σχολείο!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Οι μέρες πλησιάζουν για το πρώτο κουδούνι και εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε μία βουτιά στα σχολικά μετά από τις τελευταίες καλοκαιρινές μας εξορμήσεις!

Η επιλογή της σωστής σχολικής τσάντας

Η σωστή σχολική τσάντα είναι κάτι που θα πρέπει να το λύσουμε γρήγορα για να προχωρήσουμε αργότερα στη σχολική λίστα! Ποιος είναι ο αγαπημένος μας ήρωας; Μήπως θα θέλαμε κάτι διαφορετικό σε σχέδιο φέτος; Μήπως έχουμε αρχίσει να μεγαλώνουμε και ντρεπόμαστε να πάμε στο σχολείο με μία τσάντα με κάποιον αγαπημένο super ήρωα; Όλα αυτά είναι μερικά ερωτήματα που πρέπει να μας απασχολήσουν όσον αφορά τα σχέδια και τα χρώματα της σχολικής τσάντας για τα αγόρια και τα κορίτσια μας!

 

Η λειτουργικότητα της τσάντας

Εάν το παιδί μας είναι πολύ μικρό μπορούμε να επιλέξουμε κάποια σχολική τσάντα τρόλεϊ, με τροχούς ώστε να μπορεί να τη μεταφέρει και μόνο του. Δοκιμάστε να δείτε την ανεκτικότητα του παιδιού, γιατί το βάρος που για εμάς είναι κάτι αστείο, για το παιδί μας μπορεί να είναι ένα καθημερινό μαρτύριο ακόμα και εάν περπατά λίγα μέτρα μόνο του.

Διαφορετικά μπορούμε να επιλέξουμε οποιοδήποτε άλλο σακίδιο ή τσάντα πλάτης ώστε να χωρούν απλά όλα τα βιβλία. Προσοχή μόνο να ελέγξουμε τους ιμάντες όταν την πάρουμε ανάλογα με το ύψος του παιδιού. Η μέση ή το σώμα μας μπορεί να καταπονηθεί εάν είναι σε λάθος ύψος οι ιμάντες.

 

Η κασετίνα μας

Η κασετίνα είναι σημαντική για να μην ψάχνουμε συνέχεια τα στυλό και τα μολύβια μας, πριν τη σχολική λίστα ας πάρουμε τα βασικά είδη γραφής ώστε να είναι γεμάτη και να είμαστε σχεδόν έτοιμοι για το πρώτο κουδούνι!

 

Και μην ξεχνάτε είναι σημαντικό να επηρεάζουμε και εμείς θετικά τα παιδιά στην επιλογή, αλλά στο τέλος να είναι δική τους 😉