Η ιστορία των χρωματιστών χεριών

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Στο πλαίσιο της Δημιουργικής Απασχόλησης στα Νοσοκομεία τα παιδιά της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐα Κυριακού» δημιούργησαν αυτό τον όμορφο πίνακα και παράλληλα την ιστορία του, που όλοι μας πρέπει να διαβάσουμε!

«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν κάτι χρωματιστά χέρια. Το μπλε, το πράσινο, το κόκκινο, το κίτρινο, το ροζ, το πορτοκαλί και το άσπρο. Τα χέρια αυτά βρισκόταν σε ένα χώρο προστατευμένο από τον έξω κόσμο. Όλα τα χέρια ήταν φίλοι μεταξύ τους εκτός από το άσπρο, επειδή δεν φαινόταν.

Το άσπρο αισθανόταν μοναξιά, αδικία, στενοχώρια. Όλη την ημέρα την περνούσε μόνο και βαρετά. Σκεφτόταν συνεχώς γιατί δεν το θέλουν. Κάθε μέρα προσπαθούσε να ρωτήσει γιατί δεν το θέλουν, αλλά ήταν πολύ ντροπαλό.

Το μπλε, το πράσινο και το πορτοκαλί είδαν το άσπρο μόνο του και πήγαν  να του κάνουν παρέα, γιατί το λυπήθηκαν. Από την ημέρα εκείνη έγιναν φίλοι. Περνούσαν καλά μαζί και έκαναν παρέα. Δημιούργησαν νέα χρώματα, πολύχρωμες καρδούλες και η χρυσόσκονη έδινε λάμψη στη φιλία τους.

Το άσπρο έπαψε να είναι ντροπαλό και όλα τα χέρια μαζί συνεργάστηκα δημιουργώντας αυτόν τον όμορφο πίνακα».

*Το κείμενο γράφτηκε από τους εργαζόμενους στο Τμήμα Στήριξης Παιδιών με προβλήματα υγείας του Oργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»