Εσείς ακούτε τα παιδιά σας; | Δείτε πως θα βελτιώσετε τη σχέση σας!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Στη σημερινή πραγματικότητα η οποία χαρακτηρίζεται από ταχύτητα, πολλά ερεθίσματα, άγχη, υποχρεώσεις και εντελώς αφηρημένους ανθρώπους, ο δέκτης πολλές φορές δεν μας ακούει και αυτό φέρνει πολλά προβλήματα επικοινωνίας και όχι μόνο.

Όλοι μας θα έχουμε συνειδητοποιήσει στην καθημερινότητα ότι πολλές φορές δεν μας άκουσε ο ακροατής αλλά ούτε και εμείς σαν ακροατής ακούσαμε τι μας είπαν. Πρέπει κάθε φορά να αναλύουμε τα μηνύματα που δεχόμαστε από τον πομπό ( ομιλητή), ανάλογα με το ποιος είναι αρχικά, είναι μωρό, είναι ένα παιδί δημοτικού, είναι έφηβος; Έτσι αρχικά αναλύουμε την ηλικία, γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε μία ώριμη συμπεριφορά από ένα παιδί για παράδειγμα, μετά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μέσω της εμπειρίας μας και στο τέλος το ενδιαφέρον μας προς τον ομιλητή μας.

Αναλύοντας σωστά και ακούγοντας ουσιαστικά και όχι επιφανειακά αναπτύσσουμε μία δυνατή σχέση όπως και δείχνουμε σεβασμό σε αυτόν που μας μιλά. Ας μην κοροϊδευόμαστε όλοι μας σήμερα πολλές φορές είμαστε αφηρημένοι και δεν ακούμε, όσο πιο πολύ προσηλωνόμαστε στο να το σταματήσουμε, τόσο καλύτεροι ακροατές γινόμαστε.

Παρακάτω μία ειδικός αναλύει μέσω παραδείγματος πολλά από αυτά που μας ενδιαφέρουν!