7 + 1 Συμβουλές για τη Νέα Σχολική Χρονιά!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Τα σχολεία θα ανοίξουν σε λίγες μέρες και εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά με όλο τον εξοπλισμό μας! Ας δούμε λοιπόν μερικές συμβουλές για τη νέα χρονιά.

 

1.Η κατάλληλη σχολική Τσάντα

Η σχολική μας τσάντα είναι κάτι που θα μας συντροφεύει σε όλη τη σχολική περίοδο και θα πρέπει να διαλέξουμε την κατάλληλη γρήγορα! Εάν θέλουμε κάποιον συγκεκριμένο ήρωα, καλό θα είναι να κάνουμε από νωρίς την αγορά μας ηλεκτρονικά ώστε να μην έχουμε θέμα να εξαντληθεί σαν “best seller” και να ψάχνουμε συνέχεια να τη βρούμε από οπουδήποτε!

 

2. Η τιμή της Τσάντας

Όχι δεν θα σας μιλήσουμε για προσφορές ή εκπτώσεις αλλά για κάτι που θα πρέπει να σκεφτούμε από τώρα. Εάν έχουμε στο νου μας να ανανεώσουμε τη τσάντα στη μέση της σχολικής χρονιάς, καλό θα είναι να δαπανήσουμε τότε το 50% του ποσού που έχουμε στο μυαλό μας! Αυτός είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος οικονομικού προϋπολογισμού.

 

3.Παγούρι & Φαγητοδοχείο

Μαζί με την τσάντα μας και την κασετίνα μας, καλό θα είναι να προμηθευτούμε ένα παγούρι και ένα φαγητοδοχείο ώστε να μπορούν εύκολα τα παιδιά να παίρνουν νερό και φαγητό στο σχολείο μαζί.

 

4.Αναμένοντας τη σχολική λίστα

Επειδή η σχολική λίστα θα αργήσει, θα μπορούσαμε να πάρουμε κάποιο τετράδιο, μολύβι, ξύστρα κλπ. μαζί με τη τσάντα που θα χρησιμοποιήσει σίγουρα το παιδί. Επίσης για να γλιτώσουμε την κίνηση στα καταστήματα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια ηλεκτρονική αγορά!

 

5.Προετοιμασία για νέα παιδιά

Ειδικά για τα πρωτάκια αλλά και για όλα τα παιδιά θα πρέπει να κάνουμε συζητήσεις πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς να δούμε τι αγχώνει και τι όχι τα παιδιά, εάν έχουν κάποιο προβληματισμό και ό,τι άλλο χρειάζεται για να τα κάνουμε να νιώσουν ασφάλεια!

 

6.Συνδυασμός με Φροντιστήρια

Από αυτή τη βδομάδα θα πρέπει να ξεκινήσουμε να ψάχνουμε φροντιστήριο για ξένες γλώσσες ή για για έχουμε βοήθεια στα μαθήματά μας. Εάν έχουμε επαφή με άλλους γονείς που τα παιδιά είναι φίλοι θα είναι καλύτερα καθώς θα μπορούμε να δώσουμε ένα περιβάλλον στα παιδιά με φίλους που έχουν ήδη.

 

7.Άλλες δραστηριότητες

Οι διάφορες δραστηριότητες είναι κάτι πολύ ωραίο για τα παιδιά, ειδικά εάν είναι κάτι που το αγαπούν. Σαν γονείς όμως θα πρέπει να δίνουμε προτεραιότητα στη μάθηση και μετά να βάλουμε και τις δραστηριότητες στο πρόγραμμα.

 

7+1.Ακόμα είναι καλοκαίρι!

Και επειδή όμως ακόμα είναι καλοκαίρι και ο καιρός είναι άριστος, ας προσπαθήσουμε να κάνουμε καμία βουτιά ακόμη εάν μπορέσουμε για να ξεκινήσουμε με ενέργεια την νέα χρονιά!

 

Photo by Oleksandr Pidvalnyifrom Pexels